DATORER

Förutom att vi tar hand om begagnade datorer, gör i ordning dem och säljer så har vi utvecklat ett par produkter. En surfdator och en seniordator.
Standarddatorn är installerad med fri programvara – Linux Ubuntu.

Vi anpassar även datorer efter önskemål.

Seniordatorn

Är en anpassad dator som skall vara så enkel som möjligt att att använda. När datorn är låst kan man bara göra det som syns på skärmen.
Vi har försökt göra allt så enkelt och säkert som möjligt och minimera risken för att man skall kunna göra fel. Det går inte att radera någon funktion när datorn är låst. Vi har gjort anpassningar i programvaran, som är öppen källkod och därmed fri att använda. Vår lösning är inte heller vidare resurskrävande och passar därför utmärkt till äldre datorer. Vi har gjort i ordning ett par stycken och har kontakt med Seniorföreningar. De kommer att få pröva våra datorerna för att vi skall få in synpunkter och kunna vidareutveckla dessa.

Surfdator

Surfdatorn kan man bara surfa med, den innehåller endast en webbläsare.
Tanken är att den skall kunna vara på caféer och att inget kan sparas i datorn.
Den är helt säker från virus och liknande. Om man betalar sina räkningar skall man kunna vara säker på att datorn är ”ren” och att inget finns kvar efter man är klar. Eftersom det bara finns ett minimalt operativsystem och webbläsare, blir en i övrigt gammal och halvtrött dator, hyfsat snabb! Vi har sålt den till sociala arbetskooperativ som driver caféer.